A legkisebb árú jegyet keresed?

Tanzánia Tarangire Nemzeti Park

Gyakran ismételt kérdések és válaszok Tanzánia Tarangire Nemzeti Park


1. Mennyibe kerül a belépőjegy Tarangire Nemzeti Parkba?

A belépőjegy ára 45 USD felnőtteknek és 15 USD gyerekeknek (2-15 éves korig).

2. Milyen állatokat láthatok Tarangire-ben?

Tarangire-ben a látogatók sokféle állatot láthatnak, például elefántokat, oroszlánokat, leopárdokat, büffeleket, zebrákat és fáklyafényes gnukat. Emellett lehetőség van különböző madarak, mint például a liláscsőrű daru megfigyelésére is.

3. Hol található Tarangire Nemzeti Park?

Tarangire Nemzeti Park Tanzániában, az Arusha régiótól délre, Karatu és Kondoa között található.

4. Milyen időjárás várható Tarangire-ben?

Tarangire-ben jellemzően két évszak van: a száraz és az esős évszak. Az esős évszak márciustól májusig tart, míg a száraz időszak júniustól októberig. A legideálisabb időszak a látogatásra januártól februárig vagy június végétől novemberig van, mivel ebben az időszakban kevesebb az eső és az élővilág is aktívabb.

5. Hogyan jutok el Tarangire Nemzeti Parkba?

Tarangire Nemzeti Park megközelítése Tanzania központi területén található. Az Arusha városában található Kilimanjaro nemzetközi repülőtere a legközelebbi nagy repülőtér, ahonnan a parkhoz indulnak járatok. A parkhoz vezető utak már jól fejlett infakstruktúrával rendelkeznek.

6. Van-e szafari lehetőség Tarangire Nemzeti Parkban?

Igen, Tarangire Nemzeti Park kiváló szafari lehetőségeket biztosít azoknak, akik szeretnének különleges élményben részt venni az afrikai állat-és madárvilág megfigyelésére. A parkban jól felkészült és tapasztalt szafarikévvezetők is dolgoznak, akik segítségével az utazók könnyedén felfedezhetik a parkban található állat- és növényvilágot.

7. Van-e szálláslehetőség Tarangire-ben?

Igen, Tarangire-ben elérhetőek szálláslehetőségek a park határában és azon kívül is. A parkban belül a Tarangire Safari Lodge, a Tarangire River Camp és a Swala Camp nyújtanak kényelmes szálláslehetőséget az utazóknak, és számos további szállás lehetőség is elérhető a park közelében.

8. Mennyi időre van szükségem, hogy felfedezzem a Tarangire-t?

Annak érdekében, hogy alaposan felfedezzük Tarangire Nemzeti Parkot, legalább két napra van szükségünk. Elegendő a park látogatása egy egész napra, és a második napon az utazók még többet is megnézhetnek, vagy élményt cserélhetnek felfedezéseikről.

9. Milyen utazási tanácsokat adható Tanzánia Tarangire Nemzeti Parkba történő utazáshoz?

Az utazáshoz ajánlott hagyni időben a szervezést, már legalább fél évvel a tervezett utazás előtt és érdemes utazási irodákkal vagy megbízható szafarikévvezetőkkel kapcsolatba lépni. Fontos előre lefoglani a szállodákat és egyéb utazási szolgáltatásokat is, hogy a látogatás zökkenőmentesen menjen végbe. Mindig ügyelni kell az élelmiszer és ital fogyasztására is, főként ha nem megbízható forrásból származó ételekről vagy italokat fogyasztanak. Az utazónak mindig ajánlott a hatóságok által kibocsátott oltásokról való tájékozódás minden utazás előtt. Még fontosabb, hogy a szabályokat és rendet tartsuk Tarangire-ben, tisztán tartsunk és ne vessünk semmit a természetbe, hogy minél kevésbé zavarjuk az állatok életét.

10. Mik azok a látványosságok, amiket érdemes megnézni a Tarangire-ben?

Tarangire-ben számos látványosság található, amelyek közül a látogatóknak érdemes megnézni a Tarangire folyót, amely a parkon keresztül fut, és mely a különleges állatokat vonzza. A Silale & Gursi Swamp területein található kísérteties baobab fák híresek. A csodálatos zöld lankák is tartalmasak lehetnek, főleg a Swala és a Ndovu sátorhelyek között, hieroglifák és erős tájtörténeti korok keveredésének adottnak tekintve. A park számos ősi adottsága és izgalmas történelmi emlék is befolyásolják az egész látogatási élményt a Tarangire-ben.


Szállás Tanzánia Tarangire Nemzeti Park


A Tanzánia déli részén helyezkedő Tarangire Nemzeti Park az ország egyik legelismertebb szafari célpontja. A park 1970-ben vált nemzeti parkká és azóta is lenyűgöző szépségével és gazdag állatvilágával varázsolja el az odalátogatókat. Azonban nem csak a vadon élő állatok miatt érdemes ide látogatni, hanem a parkban található különleges szálláslehetőségek miatt is.

A Tarangire Nemzeti Parkban található szálláshelyek tökéletesen illeszkednek a környezethez, és lehetővé teszik, hogy a látogatók minél közelebbről élvezzék a parkban rejlő vadon élő állatokkal való találkozás izgalmait. A táborokat általában fafaházak vagy luxus sátrak jellemzik, amelyek kényelmes ágyakkal és fürdőszobával rendelkeznek. Ezek a szálláshelyek minimalista stílusban vannak berendezve, de megfelelő kényelmet és praktikusságot biztosítanak a vendégeknek.

Az egyik legnépszerűbb szállás a parkban a Tarangire Sopa Lodge, amely egy elegáns és modern szálloda a park területén. A szálloda panorámás kilátást nyújt a Nemzeti Park gazdag területeire, és tökéletes választás azok számára, akik el szeretnék hagyni a városi életet, és megtapasztalni a vadon szépségét. A Tarangire Sopa Lodge rusztikus dizájnja és kényelmes szolgáltatásai miatt kiválóan alkalmas egy pihentető és kalandokban gazdag szafari élmény megélésére.

Egy másik lehetőség a Tarangire Nemzeti Parkban való szállásra a Tarangire Treetops Lodge, amely nevének megfelelően fára épülő bungalókat kínál. Ez az egyedülálló szálláshely élményt nyújt, amelyet másutt nehezen találni. A bungalók privát teraszokkal rendelkeznek, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a parkra és a környező területekre. A Tarangire Treetops Lodge elegáns, de mégis vadregényes környezetet kínál, és egész évben nyitva tart.

A Tarangire Nemzeti Parkban található szállások tökéletes helyszínt biztosítanak a természetvédelem és a vadállatok megfigyelése szerelmeseinek. A szállodák és táborok közelsége a parkhoz lehetővé teszi a minimális utazási időt és a maximális élvezetet. Számos szafari túra cég kínál programokat és utazási lehetőségeket, amelyek tartalmazzák a szállást is a parkban, így könnyű megtalálni a legmegfelelőbb szálláshelyet az egyéni igényekhez. Érdemes előre lefoglalni a szállást, mivel a népszerű időszakokban a helyek gyorsan betelnek.

A Tarangire Nemzeti Parkban található szálláslehetőségek különleges élményeket kínálnak, és lehetővé teszik a látogatók számára, hogy közelebbről megismerjék Tanzánia lenyűgöző természeti kincseit. Akár egy romantikus kirándulásra vagy családi kalandra vágyik, a Tarangire Nemzeti Parkban található szállások lenyűgöző környezetben biztosítják a tökéletes alapot a felejthetetlen safari élményhez.


Repülőjegy Tanzánia Tarangire Nemzeti Park


Tanzánia Tarangire Nemzeti Park egy kihagyhatatlan célpont minden természet szerelmese számára. Ez a hatalmas nemzeti park található Tanzánia északi részén, közel a Ngorongoro kráterhez és a Serengeti Nemzeti Parkhoz. Ez a park hatalmas állományával és sokszínűségével gazdagítja a tanzániai vadon élő állatok sokféleségét. A park területe 2,850 km², és főként a Tarangire folyó mentén fekszik.

Mint bármely más utazási cél, a Tanzánia Tarangire Nemzeti Parkba történő utazás előkészítése magában foglalja a repülőjegyek megvásárlását. Az első lépés egy megbízható és tapasztalt utazási iroda kiválasztása, aki segítségére lehet az utazási tervek összeállításában és a legjobb repülőjegy-ajánlatok megtalálásában.

Több repülőjárat is elérhető Tanzánia Tarangire Nemzeti Parkba, beleértve a nemzetközi repülőtereket, mint például a Julius Nyerere Nemzetközi Repülőtér Dar es Salaamban, Kilimanjaro Nemzetközi Repülőtér Arushában és a Zanzibár Nemzetközi Repülőtér.

Amikor az utazó a Tarangire Nemzeti Parkba repül, akkor elérhető a Manyara repülőtér. Ez a kis reptér egy rövid légi útra van Dar es Salaam és Arusha között. Az utazók biztonságos és kényelmes járatokon utazhatnak, és élvezhetik a légi utazás kényelmét. Az utazók számára nagyon fontos, hogy ellenőrizzék a repülőjegyek szállítójának díjait, a poggyászok méretének és súlyának szabályait, a járatainak menetrendjét és a jegy visszaváltási lehetőségeit.

Az egyik lehetőség, hogy az utazók foglalhatnak kellemes és kényelmes utazást a Kilimanjaro Nemzetközi Repülőtérhez, és ezután busszal vagy autóval utazhatnak a Tarangire Nemzeti Parkba. Az utazás megtervezése előtt azonban érdemes megtudni, hogy a legjobb repülőjegy-ajánlatok és árak mely területeken állnak rendelkezésre. Lease érdemes előre tervezni és időben megvenni repülőjegyüket, hogy a legjobb árakat és pontos időben induló járatokat érjék utasaink.

Viszont, ha az utazók korábban szeretnék megtudni a repülőjegy-ajánlatokról és az árakról, érdemes online böngészni az utazási irodák weboldalain. A tarangire parknak nincs saját reptere, így a repülési lehetőségek azon múlnak, hogy honnan indulnak az utazók. A legnépszerűbb repülőterek és járatok közé tartoznak a Kilimanjaro Nemzetközi Repülőtér, a Zanzibár Nemzetközi Repülőtér és a Dar es Salaam Nemzetközi Repülőtér.

A Tanzánia Tarangire Nemzeti Parkba történő utazás előkészítése nagyobb odafigyelést és tervezést igényel, hogy folyamat minél zökkenőmentesebb legyen. Az utazási irodák segítségével az utazók biztosak lehetnek abban, hogy a repülőjegyek megbízhatóak és biztonságosak, és biztosítják az utazás kényelmességét és szórakozását. Az utazóknak megéri az időt szánni a legjobb ajánlatok és a repülőjegy árak kutatására, hogy a lehető legjobb és legmegfelelőbb ajánlatokat találják meg.


Időjárás Tanzánia Tarangire Nemzeti Park


Tanzánia Tarangire Nemzeti Park egy varázslatos hely az afrikai szavannák közepén, azonban nem csak az itt élő vadonatok miatt érdemes ide látogatni. Az időjárás is kulcsfontosságú szerepet játszik a park vonzerejében.

A Tarangire Nemzeti Park a sávokban változó évszakoknak köszönhetően érdekes időjárási változásokat mutat. Az északi sávban két évszakot különböztetünk meg: az esős és a száraz időszakot. Az esős időszak februártól májusig tart, amikor is a megnövekedett csapadék mennyiség általában heves zivatarok formájában érkezik meg a területre. A zivatarok friss zöld növényzettel, különleges madárfajokkal és hihetetlen növekedéssel ajándékozzák meg az élményre vágyó turistákat. Az esős évszak egyértelműen a legalkalmasabb az állatok megfigyelésére, hiszen az állatok vándorlása rozsdaszínű pázsiton vezet, amelyhez az éhínség élelemkereső felvonulásokat is kapcsolódik.

A Tarangire Nemzeti Park száraz évszaka júniustól októberig tart és nemcsak az állatokat, hanem az embereket is megviseli. A vízhiány hatására az állatok inkább klíngeket és erdőségeket keresnek, a vadon élő madarak pedig a Tarangire folyó menti csendes területeket választják. Annak ellenére, hogy a látnivalók száma csökken, a száraz évszak is érdekes lehetőséget kínál az állatok megfigyelésére, és minden adott az afrikai szavannákba való mélyebb belépési élményhez.

A Tarangire Nemzeti Park harmadik évszaka a rövid esős évszak, novemberben és decembert követően. Az esős évszak tartogatja a park legnagyobb meglepetéseit, elsősorban a szélsőséges időjárási körülményekkel. Az érkező zivatarok nagy erőkkel söprik végig a parkon, amelynek következtében a területet kékesnek látjuk. A téli ciklus annyira nehéz, hogy megfigyelése nehéz lehet. Azonban azoknak, akik kitartóak és megfelelő vízhatláni készlettel felkészülnek, mégis lenyűgöző látványban lehet részük.

Egy utazás a Tarangire Nemzeti Parkba mindig is izgalmas kaland. Az időjárás, mint állandó tényező, minden látogatónak utat mutat, melyik időszakban kell ide érkezni a természet legizgalmasabb élvezéséhez. Továbbá, biztosak lehetünk benne, hogy minden látogatót elbűvöl majd a Tarangire Nemzeti Park bájával és a vadonatok sokszínűségével.


Ünnep Tanzánia Tarangire Nemzeti Park


Tanzánia Tarangire Nemzeti Park egy csodálatos hely a nyaralásra. A park a Tarangire folyó mentén terül el, és a területe majdnem 3000 km². Ez a park gazdag vadállatokban, és gyönyörű kilátásokkal rendelkezik.

A parkot könnyen megközelíthető, és a bejárat csak egy órányi autóútra van Arusha városától. Ahogy beérkezünk a parkba, azonnal látni fogjuk a vadon élő állatokat, mint például elefántokat, orrszarvúakat, zsiráfokat, vízilovakat, leopárdokat és főemlősöket. A park különösen híres a nagy elefánt- és baobabfáiról, amelyek elképesztő látványt nyújtanak. A parkban található folyók és tavak értékes ivóvízforrások a vadállatok számára, így biztos lehet benne, hogy sok állatot láthat majd.

Az igazi élmény az, amikor a parkban szafari autóval járhatunk. Az autókban kiemelkedően képzett vezetők ülnek, és szinte minden elemre odafigyelnek, hogy biztonságosan tudják vezetni Önöket. Az autóban utazva látogathatjuk meg az állatok életterét, és közelebb juthatunk a vadállatokhoz. Az autónak nincsenek ajtói, így a vadak a kocsi mellett haladhatnak, és egy igazi afrikai szafarit élhetünk át.

A park látogatása nem csak az állatok megfigyeléséről szól. A Tarangire Nemzeti Park természeti és kulturális öröksége is kivételes. A Maszáj kultúra megismerése lehet az utazás kihagyhatatlan része, az egyik legismertebb etnikum Tanzániában. A Maszájok gazdálkodnak a földön és gondozzák az állatokat a parkban. Talán előfordulhat, hogy látjuk tőlük származó állatokat a piliaranyos karámokban.

A Tarangire Nemzeti Park, a nyugalom és a harmónia szigete, lenyűgöző tájakkal, az állatok gazdag környezetével és a gyönyörű kultúrájával. Mindenkinek ajánlott, aki vágyik a természetközeli élményre. Ne felejtse el, hogy megfelelő ruházatban érkezzen, mivel a trópusi környezetben nagyon meleg szokott lenni, főleg ha szafari autóban utazunk. A Tarangire Nemzeti Park a világ egyik legszebb szafariterülete, és garantáltan felejthetetlen élményt nyújt minden látogatónak. Így látogasson el Tanzánia Tarangire Nemzeti Park-ra, és élvezze az afrikai vadon kalandját!


Největší online sortiment letenek

A legalacsonyabb ár garancia

99% az ügyfeleink javasolja a szolgáltatásainkat

Akciós repülések kiváló árakon

Olcsó repülőjegyek az egész világba egy weboldalon.

Repülőjegyek keresése